Saturday, May 14, 2011

Gainclone - завършен (почти :)

Доста се борих с кутията за този усилвател, но нещо не ми харесваше как се получава. В крайна сметка купих на старо една кутия от касетен дек, изрязах от парче ламиниран паркет преден панел и се получи това:
Остава да се напръска с черен спрей капака и предния панел и евентуално да се преработи начина на захващане на потренциометъра.

Един недостатък, който открих прекалено късно - на платките не съм предвидил дупки за прикрепване и се държат единствено на чипа, което не е много стабилно.

Усилвателят звучи много добре и за домашна употреба е идеален.

Update: 31.05.2011

Днес най-накрая напръсках с черен спрей предния панел и горния капак и се получи ето това:Не е върха на сладоледа, но според мен придоби сравнително приличен вид :) .

Update: 05.01.2012

Направих последни промени в усилвателя, преди да замине за новия си собственик.

Понеже отзад имаше четири чинча, ми предложиха да направя два входа, които да могат да се превключват.

Схемата е елементарна - задържащия ключ S3 включва или изключва релето K1, което превключва двата входа. Транзисторите управляват индикаторните светодиоди.
Освен това махнах висящия от трансформатора изправител, който захранва защитата и светодиода на захранването и сложих малка платчица, свалена от някакъв адаптор. Закрепих я с винтове за корпуса.

No comments:

Post a Comment